the cooling load has been calculated as zero

Forum for DesignBuilder EnergyPlus simulation users to exchange views and questions. Posts regarding use of Detailed HVAC should go to the EnergyPlus HVAC forum

Moderator: DesignBuilder Support

xyliu925
Posts: 23

the cooling load has been calculated as zero

Postby xyliu925 » Tue Mar 22, 2011 10:58 pm

Hi Everyone

I am frustrated by this message after I set up HVAC and activity tabs.

Does anyone have a simular problem?
Attachments
active_not.png
active_not.png (256.28 KiB) Viewed 34621 times
HVAC_not.png
HVAC_not.png (261.99 KiB) Viewed 34621 times
Andy Tindale
Posts: 2669
Location: Stroud

Postby Andy Tindale » Wed Mar 23, 2011 4:01 pm

I couldn't see any messages - could you point out where the message is?

Thanks

Andy
Andy Tindale
Posts: 2669
Location: Stroud

Postby Andy Tindale » Wed Mar 23, 2011 4:22 pm

OK I've understood now that the message is "the cooling load has been calculated as zero". This can be caused by zero outside air from mechanical ventilation. Please check to see if the outside air per person on the activity tab is zero for any of the zones.

Andy
BigDeal
Posts: 1

Same Problem

Postby BigDeal » Mon Mar 05, 2012 2:52 pm

Hi there

Hi have the same problem, id checked the tab activity, but i can't see "External air /person in nowhere.
Most of the compartments gave me that messaga " the cooling load as been calculated as zero"
Can you please help me?

regards

Tiago
guilhermehberger
Posts: 1

Postby guilhermehberger » Fri Apr 29, 2016 5:19 am

I think you have to change the schedule data of HVAC. You might have inserted the same schedule from the activity. Actually, you have to create another schedule just like the activity one. It happens that in the HVAC mode, there are options of cooling and heating in the schedule preferences. However, in the activity mode these options do not exist.

Return to “EnergyPlus General”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 5 guests